Financiar

Taxa de poluare auto va fi calculata dupa doua formule

Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru instituirea taxei de poluare pentru autovehicule a aparut vineri in „Monitorul Oficial“.

Actul normativ propune doua noi metode de calcul in functie de datele tehnice ale fiecarei masini, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si noxe. Guvernul a anuntat deja ca grila va creste taxa pentru masinile noi vandute in Romania si va scadea la jumatate valoarea pentru autovehiculele Euro 1 si Euro 2 cu motoare de pana la 2000 de centimetri cubi (cmc).

Pentru punerea in aplicare a noii legislatii, ministerele Mediului, Economiei si Finantelor si Transporturilor vor elabora normele de aplicare pana la sfarsitul lunii mai. Ordonanta intra in vigoare la 1 iulie, iar sumele colectate din taxa vor ajunge direct la , care le va distribui pentru proiecte precum: reinnoirea parcului auto, realizarea de spatii verzi , inlocuirea sistemelor clasice de incalzire cu sisteme moderne, proiecte de producere a energiei din surse regenerabile , programe de reimpadurire, precum si crearea de piste pentru biciclisti . Pana acum, doar suma destinata programului de reinnoire a parcului auto a fost anuntata de autoritati: 120 milioane de lei.

Continuarea in Gardianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea