Financiar

#rovinieta #ministerul transporturilor #taxa de autostrada # sistem de taxare a autostrazilor # scumpire taxa

Taxa de autostrada sau rovinieta mai scumpa?

Guvernul Boc urmeaza sa discute si sa aprobe legislatia privind aplicarea sistemului de taxare a autostrazilor.

In cazul in care acest lucru nu se intampla, Ministerul Transporturilor ar putea scumpi rovinieta , pentru a acoperi cheltuielile de intretinere si reparatii ale drumurilor si autostrazilor.

De la sfarsitul anului viitor sau cel tarziu din 2013, soferii care vor circula pe autostrazile din Romania vor plati o taxa de 3,5 euro la 100 de kilometri.

"Expertii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii impreuna cu specialistii companiei de consultanta Jaspers au finalizat un studiu privind nivelul si modul de taxare a autostrazilor din Romania.

Expertii MTI si specialistii Jaspers au efectuat un sondaj care arata ca soferii romani ar fi dispusi sa plateasca 3,5 euro la 100 km de autostrada. Primele autostrazi care vor avea taxe ar putea fi Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Pitesti", au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului Transporturilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea