Financiar

#prima inmatriculare #poluare #taxa auto #autoturisme #reglementare #inlocuire

Taxa auto va fi reglementata in prima sedinta a Guvernului din 2013

Guvernul urmeaza sa reglementeze in prima sa sedinta din 2013 situatia taxei auto, a anuntat ieri premierul Victor Ponta. Aceasta a precizat ca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita cu o taxa de mediu.

"A fost suspendata taxa (de prima inmatriculare – n.r.) pana la 31 decembrie, iar pe 3 ianuarie - practic pe 1 si pe 2 banuiesc ca nu inmatriculeaza nimeni nicio masina - doamna Plumb (n.r. – noul ministru al Mediului) imi aduce noua forma a taxei, care nu e o taxa de prima inmatriculare, ci taxa de mediu, care se refera in principal la modul in care o masina, un autoturism, polueaza sau nu; o taxa de mediu exact in sensul a ceea ce discutasem cu Comisia Europeana”, a declarat Ponta la Romania TV.

Taxa de prima vanzare, care a fost suspendata de fostul Executiv pana la sfarsitul lui 2012, urmeaza sa redevina obligatorie de la 1 ianuarie 2013. Guvernul va analiza insa aceasta situatie.

Intrebat de jurnalisti care este situatia acestei taxe, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca subiectul a fost discutat in sedinta de ieri a Guvernului, fara a se lua o decizie in acest sens. Dragnea a mai spus ca premierul Ponta i-a solicitat Rovanei Plumb sa prezinte in prima sau a doua sedinta a Executivului din 2013 o informare si o propunere in legatura cu acest subiect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea