Financiar

#laszlo borbely #masini #inmatriculari #taxa auto

Taxa auto se va aplica si masinilor inmatriculate pana in 2007

Coalitia a decis, luni, in cadrul sedintei de la Palatul Victoria, ca taxa auto sa fie extinsa, ea urmand sa se aplice si masinilor inmatriculate pana in 2007 si care vor fi vandute pentru prima data pe teritoriul Romaniei.

Laszlo Borbely , ministrul Mediului, a anuntat ca valoarea taxei auto va fi mai mica cu 20-30%.

"Vom discuta miercuri urmatoarele: nu renuntam la taxa de prima inmatriculare pentru ca este benefica, si au demonstrat cifrele, pentru a disparea masinile vechi care polueaza foarte mult. Eu trebuie, ca stat, sa am sursa financiara pentru a putea aloca bani pentru programul  Rabla, care este un program de succes. Din acest punct de vedere ramane aceasta taxa. Si spun ca este benefica pentru ca anul trecut din circa 230.000 de masini second - hand, aduse din strainatate, 30% au fosr mai vechi de 15 ani", a declarat Laszlo Borbely.

"Taxa va ramane. Va fi introdusa in plus aceasta obligatie pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 ca la prima vanzare sa se plateasca taxa de prima inmatriculare. Si pentru ca intra o categorie de cetateni care trebuie sa plateasca o asemenea taxa, ne-am gandit sa reducem putin din taxa de prima inmatriculare", a a mai spus ministrul.

Toate aceste modificari urmeaza sa fie discutate, miercuri, in cadrul unei sedinte de Guvern.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea