Financiar

#litoral #tarife #cazare #mare #preturi #1 septembrie

Tarifele la cazare pe litoral nu scad pana la 1 septembrie

Oficial, perioada reducerilor de pret la cazarea pe litoral incepe in a doua jumatate a lunii august. Insa, datorita gradului de ocupare de aproape suta la suta – in special in hotelurile de patru si cinci stele din Mamaia, hotelierii isi permit sa mentina preturile foarte ridicate, de varf de sezon , pana la 1 septembrie, sunt de parere reprezentantii din turism.

 

„Cel putin in hotelurile din Mamaia nu cred ca se vor micsora preturile la cazare, cu atat mai mult cu cat in perioada 15 august- 1 septembrie se desfasoara aici mai multe evenimente, cum ar fi Festivalul Mamaia si Class 1 Romania Grand Prix – Formula 1 pe apa (Lacul Siutghiol). In statiunile din sudul litoralului este posibil ca hotelierii sa opereze reduceri, insa procentul acestora este stabilit de fiecare manager in parte, in functie de gradul de ocupare”, ne-a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei „Litoral”.

In prezent, in Mamaia este imposibil sa gasesti o camera sub 200 lei pe noapte. Astfel, o noapte la un hotel de cinci stele costa cel putin 600 de lei, iar la patru stele, pretul variaza intre 400 si 500 lei. La unitatile de trei stele, turistii platesc intre 300 si 350 lei/noapte, in timp ce la doua stele, pretul variaza intre 200 si 300 lei/noapte.

Preturi convenabile, luna viitoare

Specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) prognozeaza pentru luna septembrie temperaturi medii lunare apropiate de valorile normale, insa in zona de est a tarii temperatura poate ajunge si la 30 de grade Celsius, in anumite intervale. Asadar, cei care aleg sa plece in concediu in luna septembrie vor avea parte, pe langa vreme frumoasa , si de preturi mai mici, fie ca opteaza pentru litoralul romanesc, fie pentru strainatate.

(continuarea in Gardianul

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea