Financiar

#taxe impozite #majorare #colectare

Tanasescu: Potentialul de colectare de taxe si impozite este enorm

Potentialul de colectare de taxe si impozite este enorm, iar majorarea acestora nu este necesara, a declarat, joi, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu . El a adaugat ca adoptarea legii responsabilitatii fiscale va trebui sa aduca disciplina si ordine in procesul de colectare a taxelor si impozitelor.

"Potentialul de a colecta mai bine este enorm. Nu e nevoie sa marim taxe, impozite ci trebuie sa ne facem treaba mai bine. (...) Sper ca adoptarea legii responsabilitatii fiscale sa duca la disciplina si la ordine in colectarea veniturilor", a spus Tanasescu, citat de Mediafax.

El a dat exemplul vanzatorilor de flori din Piata Cosbuc, care dau facturi numai pentru sume mai mari.

"A fost ziua de nasterea cuiva si am fost sfatuit sa merg la Piata Cosbuc sa cumpar niste flori. Nu am mai fost inainte in acest loc. Mi-am ales niste flori pentru a face un buchet, mi s-a spus suma si am cerut chitanta . Mi s-a spus ca emit chitanta doar daca cumpar de peste 1.000 de lei. Dupa lungi discutii, care le-au implicat si pe seful unitatii, mi s-a dat un fel de chitanta. Si acesta este un singur exemplu", a povestit Tanasescu.

Veniturile bugetare din Romania se plaseaza la 31-32% din PIB, cu 10-12 puncte procentuale sub media Uniunii Europene.

Bugetul pentru 2010 nu prevede modificarea niciuneia dintre taxele principale.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea