Financiar

#criza #2010 #redresare #economie #manager

Studiu Deloitte: Circa 74% dintre managerii romani spera ca economia se va redresa in 2010

Aproximativ 74% dintre managerii romani cred ca economia va da semne de redresare in 2010, in timp ce doar 26% sunt de parere ca o revigorare a climatului economic s-ar putea produce anul acesta, arata un studiu realizat de compania de consultanta si audit Deloitte, citat de NewsIn. Cercetarea spune ca redresarea va avea loc in doua valuri, industriile revenindu-si una cate una, pe masura ce impactul crizei asupra pietelor se va estompa .

"Oamenii de afaceri din Romania sunt foarte pesimisti pentru 2009. Foarte putini vad o redresare a economiei in acest an, multi lasa acest lucru pe seama lui 2010. Oricum suntem mai optimisti in privinta evolutia economiei decat in urma cu trei luni", a declarat Antonis Ioannides, Tranzactions Services Partner la Deloitte Financial Advisory.

Aproximativ 40% din managerii care spera intr-o relansare a economiei in 2010 considera ca acest lucru se va intampla in prima jumatate a anului, cei mai optimisti fiind cei din industria farmaceutica si medicala. Managerii din constructii, imobiliare si din industria bunurilor de larg consum, domenii grav afectate de criza, considera ca economia nu va da semne de revigorare mai devreme de cea de-a doua jumatate a anului viitor.

Potrivit lui Ioannides, se poate vorbi de cresteri, in acest an, doar in industria farmaceutica si medicala, care continua sa aloce in 2009 fonduri pentru expansiunea in alte orase.

Managerii sunt dezamagiti de rolul Guvernului in redresarea economiei


Acelasi studiu arata ca managerii romani sunt dezamagiti de rolul pe care il joaca Guvernul in actualul context economic si cer Executivului sa se implice mai puternic in gasirea de solutii pentru redresarea economiei.

"O majoritate covarsitoare de respondenti si-au exprimat dezamagirea generala fata de rolul Guvernului ca institutie in contextul  economic actual, cele mai frecvente nemultumiri exprimate fiind lipsa unei planificari pe termen lung si nehotararea", se arata in studiu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea