Financiar

#reabilitare termica locuinte #reabilitare termica #lucrari de reabilitare

Statul va acorda 200 milioane lei pentru reabilitarea termica

Plafonul total al garantiilor pentru lucrari privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit este, in 2012, de 200 milioane lei, a decis marti Executivul.

In ceea ce priveste garantiile pentru lucrari de reabilitare structural-arhitecturala a cladirilor de locuit, acesta este de de 100 milioane lei.

Sumele au fost stabilite prin doua Hotarari de Guvern, aprobate in sedinta de marti.

In 2010, Guvernul Boc a aprobat o OUG privind reabilitarea termica a cladirilor de locuit cu finantare prin credite bancare cu garantie guvernamentala. Actul normativ stabileste conditiile de creditare pentru contractarea unui credit cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata de catre asociatiile de proprietari/ persoane fizice , pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica a blocurilor de locuinte, lucrarile de reabilitare termica eligibile, criteriile de eligibilitate.

De asemenea, Legea 153/2011 privind masurile de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor da posibilitatea asociatiilor de proprietari/persoane fizice sa contracteze credit cu garantie guvernamentala si dobanda subventionata, rambursabil in 5 ani, pentru executarea lucrarilor de reabilitare structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor de locuit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea