Financiar

#masini verzi #prima masina electrica #masina electrica #rabla

Statul iti da 20.000 lei ca sa-ti cumperi masina electrica

 

Romania ramane pe ultimele locuri in ceea ce priveste achizitia de autovehicule prietenoase cu mediul inconjurator. In aceste conditii, statul mareste prima acordata la achizitia de masini electrice de la 12.000 de lei la 20.000 de lei.

Reducerea se aplica doar pentru masinile pur electrice prin programul Rabla. In acelasi timp, cei care cumpara masini hibride vor beneficia de un ecotichet in valoare de 5.000 de lei.

Cea mai mare problema a masinilor electrice este autonomia, dar si lipsa de statii de incarcare. Conform declaratiilor constructorilor, anul acesta se vor lansa pe piata masini electrice cu o autonomie de cel putin 1.000 de kilometri, in conditiile in care pana acum nu depasea 400 de kilometri

In primavara, Administratia Fondului de Mediu, a anuntat ca are de gand sa sustina financiar si instalarea a 10.000 de prize pentru incarcarea acestor masini.

Din ianuarie si pana in martie, au fost vandute in Romania 59 de masini ecologice (dintre care una electrica, iar restul hibride), in crestere cu 15,68% fata de aceeasi perioada a lui 2014, cand s-au vandut 51 de unitati.

Sursa foto: dmv.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea