Financiar

#angajare #pensie #bugetari

Statul continua angajarile

O parte din institutiile bugetare au scos la concurs posturi de directori, consilieri sau inspectori , desi guvernantii au anuntat inca de la inceputul anului ca angajarile la stat vor fi inghetate in acest an, scrie Ziarul Financiar in editia de miercuri, precizeaza Mediafax.

Un act normativ adoptat anul trecut (OUG 34/2009), menit sa aduca unele modificari la legea salarizarii , printre care se numara si inghetarea angajarilor la stat in acest an, permite cateva exceptii: in cazul in care 7% din numarul total de angajati ai institutiei se pensioneaza s-ar putea angaja o persoana sau daca institutia solicita ministerului de care apartine - "cu justificari temeinice"- ocuparea unui procent de 15% din posturile care se vacanteaza.

"Acestea sunt singurele modalitati prin care se mai pot face : fie in cazul in care 7% din salariati se pensioneaza, fie postul vacant este considerat unic si se face o solicitare la Ministerul Finantelor pentru scoaterea acestuia la concurs", sustine Valentin Mocanu , secretar de stat in Ministerul Muncii.

Acesta a fost cazul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca ( AJOFM ) Arad, in cadrul careia lucreaza 49 de angajati si care a scos recent la concurs un post de inspector , pentru care candidatii pot aplica pana la finele acestei luni.

"Concursul este pentru un post unic vacant, care este indispensabil. Cred ca vor veni si la noi reducerile de posturi, insa nu ni s-a comunicat la cati angajati vom fi nevoiti sa renuntam", sustine Horia Ocolicean, directorul AJOFM Arad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea