Financiar

#banci #prima casa #credite #tineri #credite_de_consum

40% dintre romani au contractat credite de consum in 2012

Romanii interesati de un imprumut bancar continua sa apeleze, in cele mai multe cazuri, la creditele de nevoi personale, cunoscute de populatie sub denumirea de credite de consum, se arata intr-un studiu realizat de vreaucredit.ro.

Statistica arata ca, in 2012, din totalul de cereri (30.000) derulate pe aceasta platforma, aproape 40% au fost reprezentate de creditele de nevoi personale. Totusi, cifra este mai mica decat anul anterior, cand procentul a fost de 45,4%. In general, cei care care aplica pentru creditele de consum au varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, un venit mediu de 460 de euro si solicita un imprumut de 3.500 de euro.

Pe locul doi in cadrul topului celor mai cautate credite in 2012 au fost creditele Prima Casa. Ponderea lor a crescut de la 8,85% (2011) la 13,5%. Aceasta crestere are loc in conditiile in care Banca Nationala a Romaniei a modificat regulamentul de acordare a creditelor ipotecare in euro, impunand un avans de minimum 25%.

Creditul auto ocupa locul trei in topul celor mai populare credite pe aceasta platforma, cu o pondere de 12,2%.

Sursa foto: evz.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea