Financiar

#standard&poor's rating spania #coborare rating perspectiva #s&p spania rating

Standard & Poor's a coborat ratingul Spaniei

Agentia ro /de" title="de">de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a coborat luni ratingul pentru credite pe termen lung al Spaniei, de la 'AAA' la 'AA+', din cauza problemelor structurale ale economiei spaniole.

In acelasi timp, agentia de rating a confirmat calificativul 'A-1+' pentru credite pe termen scurt. Perspectiva asociata calificativelor Spaniei este 'stabila', informeaza Reuters.

Astfel, S&P a retras calificativele Spaniei de sub monitorizarea cu perspectiva negativa, unde fusesera plasate in 12 ianuarie.

"Coborarea calificativelor de tara ale Spaniei reflecta asteptarile noastre ca finantele publice sa fie afectate negativ, ca si perspectivele privitoare la cresterea economica a Spaniei, iar raspunsul politic s-ar putea sa fie insuficient, ca sa contrabalanseze eficient provocarile economice si fiscale", a spus analistul Trevor Cullinan de la S&P.

Spania va intra in prima recesiune din ultimii 16 ani in 2009, in conditiile in care somajul se accentueaza, inainte ca economia dependenta de creditare sa inregistreze o crestere moderata anul viitor, potrivit unor estimari guvernamentale recente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea