Financiar

#spania #imigranti #romani #somaj

Spania va plati somajul romanilor numai daca acestia se vor intoarce in Romania

Muncitorii romani care au lucrat in Spania vor primi indemnizatii de somaj de la autoritatile spaniole numai daca acestia se hotarasc sa se intoarca in Romania si daca isi iau angajametul "sa isi caute activ de lucru in tara lor", a declarat Celestino Corbacho, ministrul spaniol al Muncii, scrie AFP. Pe de alta parte, ministrul Muncii Marian Sarbu a recunoscut ca nu se asteapta la o revenire masiva a romanilor, acestia traind mult mai bine in Spania din indemnizatia de somaj decat muncind in Romania pentru un salariu mic , a mentionat el.

Romanii care au muncit in Spania si beneficiaza de indemnizatii de somaj vor putea sa le primeasca in continuare numai daca se decid sa se intoarca in tara, a anuntat marti ministrul spaniol al muncii, Celestino Corbacho, scrie AFP. Somerii romani trebuie sa isi ia angajamentul de "a-si cauta activ de lucru in tara sa", a precizat ministrul spaniol, citeaza NewsIn.

In ciuda acordului semnat intre autoritatile spaniole si Guvernul roman la Bucuresti, care vizeaza sprijinirea romanilor din Spania sa se intoarca in tara, ministrul Muncii, Marian Sarbu a declarat ca nu se asteapta la o revenire masiva a romanilor din Spania.

"Majoritatea romanilor din Spania nu si-a exprimat formal dorinta de a se intoarce", fiind de parere ca pot trai mult mai bine in Spania din indemnizatia de somaj decat muncind in Romania pentru un salariu mic, a spus ministrul roman citat de presa spaniola.

Lovita din plin de criza economica, Spania a depasit in primul trimestru pragul de trei milioane de someri si inregistreaza o rata a somajului de 17,36%, cea mai mare din Uniunea Europeana...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea