Financiar

#somaj #dobanzi #restanta #credit #banca.

Somajul creste numarul rau-platnicilor la banca

Aproximativ 400.000 de persoane au restante mai mari de 30 de zile la credite , fiind inregistrati la biroul de Credit .

Analistii economici spun ca numarul lor va creste considerabil anul viitor din cauza dobanzilor mari la credite, a disponibilizarilor in masa si pentru ca romanii care muncesc in strainatate nu mai pot trimite la fel de multi bani ca si pana acum, scrie Gandul.

"Intr-adevar, cresterea ratei somajului este, pe langa cresterea dobanzilor si volatilitatea monedelor, unul dintre factorii cheie ce pot afecta capacitatea clientilor de a-si plati ratele la credite", a declarat managing director al firmei de colectare a creantelor EOS KSI Romania, Georg Kovacs.

Din cei 4,2 milioane de clienti care s-au imprumutat de la banci 1,9 milioane sunt imprumutati simultan la doua banci, avand astfel de suportat de doua ori aprecierea dobanzilor si slabiciunea leului fata de euro, in cazul creditelor in euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea