Financiar

#politist #spaga #scandal #asigurare

Soferii ii lasa fara treaba pe politistii de la Tamponari usoare

Constatarile amiabile au devenit pentru soferii care fac accidente usoare solutia pentru a scapa de drumul pe la Politie. In plus, asiguratorii devin “politistii ideali”, dupa ce au preluat de la politistii de la Tamponari usoare misiunea de a stabili care sunt vinovatii respectivelor incidente rutiere, pe baza formularelor completate de soferii implicati.

In prima luna de la introducerea formularelor de constat amiabil , in Capitala, numarul de dosare de la Tamponari usoare a scazut la jumatate. Cauza este reprezentata de teama de amenzile mari sau de incasarea de puncte de penalizare, care pot duce si la pierderea permisului. “Cu toate acestea, nu se poate trage deocamdata o concluzie. Este sezon estival, lumea e in concedii, iar accidentele se produc mai mult pe timp de ploaie. Abia dupa 6 luni -1 an se poate vorbi de un trend”, a declarat Christian Ciocan , purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, citat de Gandul.

In partea asiguratorilor, acest procedeu de rezolvare a incidentelor rutiere soldate doar cu pagube materiale a adus atributii noi, dublate de formulare si, in curand de un nou soft pentru politele de asigurare. Reprezentantii firmelor de asigurari spun ca formularele au fost concepute astfel incat vinovatia sa reiasa clar prin completarea unor casute. “Prin introducerea constatului nu se mai poate face cu ochiul nici unui politist. Asiguratorii devin politistul ideal”, spune reprezentantul unei firme de asigurari.

Pentru cazurile in care exista o vina comuna, companiile de asigurare la care cei doi soferi au platit politele, platesc cate o jumatate din costurile reparatiilor.


De la jumatatea lunii august insa, soferii nu vor mai trebui sa astepte pe holurile asiguratorilor. Firmele care fac polite de asigurari vor primi un soft prin care se va stabili soferul vinovat, pe baza modului in care au fost bifate casutele formularului primit de soferi. Acestia din urma vor primi acasa, in maxim 24 de ore de la producerea incidentului, rezultatele legate de vinovatia pentru accidentul in care au fost implicati.   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea