Financiar

#taxe #impozite #plata online

Sistemul online de plata a taxelor si impozitelor, operational din vara lui 2011

Sistemul National Electronic de online a taxelor si impozitelor (SNEP) inca nu este functional , desi se anuntase ca aceasta poate fi utilizat din luna ianuarie a acestui an, scrie gandul.info.

Surse din Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale spun ca sistemul va fi functiona in proportie de 50-60 % in iulie-august.

"Tehnic, sistemul este functional. Adica, exista o platforma generala, pe care pot fi preluate datele de la toate autoritatile locale. Pentru a deveni, însa, accesibil oricarui cetatean, este necesar un proces mai indelungat de populare a sistemului cu toate datele necesare si de integrare a datelor din diverse localitati", au explicat sursele citate.

Plata online a taxelor si impozitelor nu va deveni insa obligatorie dupa ce sistemul va functiona integral. Romanii vor putea in continuare sa-si achite taxele si impozitele locale direct la ghiseele serviciilor pentru finante publice locale - cash sau la POS -, dar si prin e-banking .

In prezent, contribuabilii din peste 12 orase, printre care Baia Mare , Arad, Timisoara si cateva sectoare din Bucuresti, pot sa-si plateasca online, cu cardul, impozitul agricol, impozitul pe cladire si teren si amenzile de circulatie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea