Financiar

#milionari romani #top milionari #miliardar roman

Singurul miliardar roman! Topul milionarilor din tara

Pentru al doilea an consecutiv, Ion Tiriac este cel mai bogat roman. Potrivit celei de-a XIV-a editii a Top 300 Capital, averea sa este evaluata la 1,5 miliarde de euro, in crestere fata de anul trecut.

Dupa 7 ani de cind a detinut prima pozitie in clasament, George Becali a reusit sa revina intre primii 10 cei mai bogati romani, cu toate ca averea i s-a redus de la 300-350 de milioane de euro, cat avea in editia anterioara, la 270-300 de milioane de euro in acest an.

Profilul milionarului roman

Cei mai multi milionari se regasesc in regiunea Bucuresti-Ilfov. Averea cumulata a celor 114 antreprenori ajunge la 9,57 de miliarde de euro, in scadere cu aproape 1,5 miliarde de euro fata de anul trecut, cand se aflau in clasament 136 de milionari din aceasta regiune.

“Daca ar fi sa facem un portret de milionar din Top 300, acesta ar arata in felul urmator: are 55 de ani, este barbat, locuieste in Bucuresti si are o avere medie de 69,3 milioane de euro”, spune Ciprian Mailat, redactorul-sef al revistei Capital.

Domeniile in care s-au inregistrat cresteri sunt industria, agricultura, imobiliarele si, mai nou, turismul, unde mai multi milionari au investit.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea