Financiar

#seceta #agricultori #plan #irigatii

Sindicalistii din agricultura: Romania nu are un plan anti-seceta

Producatorii agricoli se plang de faptul ca autoritatile nu au o strategie concreta pentru reabilitarea sistemelor de irigatii . Toti ministrii care au condus Agricultura in ultimele doua decenii au anuntat ca vor reface sistemele de irigatii si vor lupta impotriva secetei. Totul a ramas doar la stadiul de vorbe. Astfel, reprezentantii sindicali din agricultura sustin ca in ultimii 20 de ani, nu s-au mai construit sisteme de irigatii si nici cele deja existente nu au fost refacute.

"In prezent, Romania are posibilitatea de a iriga aproximativ 400.000 de hectare de terenuri agricole , dar, din pacate, nu sunt irigate decat o foarte mica parte dintre acestea", a declarat Tudor Dorobantu, secretarul general al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura (Agrostar), pentru Adevarul.

Chiar daca fiecare ministru al Agriculturii a anuntat ca va reabilita si va moderniza sistemele de irigatii, nu s-a facut nimic, iar fermierii spera ca ploaia sa le salveze recoltele. Fostul ministru al Agriculturii, Dacian Ciolos , sustine ca intr-un an nu a avut timp sa faca o strategie si atunci cand a cerut fonduri de la Guvern, a ramas doar cu proiectul.

Reprezentantul Agrostar, Tudor Dorobantu, sustine ca in perioada ministrului Gheorghe Flutur, situatia a fost si mai grava: "In acea perioada se irigau doar 40.000 - 50.000 de hectare de terenuri agricole", spune Dorobantu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea