Financiar

Si Romexterra iese din sistemul pensiilor private

Cei 4.854 de participanti la fondurile administrate de catre cele patru societati care au renuntat la aceasta afacere reprezinta 0,1% din numarul total de 4.156.316 aderenti la sistemul Pilonului II.
 
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a retras autorizatia de administrare a MKB Romexterra Fond de Pensii si a dispus radierea din Registrul CSSPP pentru societatea in cauza, anunta un comunicat al institutiei. Au fost aplicate masuri similare si pentru fondul de pensii FIDUCIA, administrat de MKB Romexterra.

Decizia de retragere a autorizatiei de administrare a MKB Romexterra a fost luata in urma solicitarii companiei de retragere de pe piata pensiilor private obligatorii. La finalul campaniei initiale de aderare in sistemul Pilonului II, fondul de pensii administrat privat FIDUCIA avea 1.884 de participanti, dintre care 150 proveniti din repartizarea aleatorie.

Mentionam ca toti cei 1.884 de participanti au fost informati in legatura cu hotararea MKB Romexterra Fond de Pensii de a renunta la activitatea de administrare a fondului de FIDUCIA si au fost repartizati, in mod egal, catre celelalte 14 fonduri de pensii administrate privat ramase in piata. Ulterior repartizarii efectuate de catre CSSPP, participantii se vor putea transfera la oricare alt fond de pensii administrate privat de pe piata, fara plata unor penalitati, in termen de 90 de zile de la data repartizarii.

Reamintim ca, pana la inceperea etapei de colectare a contributiilor participantilor, patru companii de administrare din sistemul Pilonului II au solicitat retragerea de pe piata, respectiv Marfin, Zepter, MKB Romexterra si AG2R.

Dan Odagiu

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea