Financiar

#vot #micsorare #cota unica de impozitare

Senatorii au votat micsorarea cotei unice de impozitare la 10%

Senatorii au adoptat in urma sedintei de ieri un proiect legislativ initiat de PDL, prin care cota unica de impozitare scade de la 16% la 10%, anunta antena3.ro.

Legea a fost adoptata cu 45 de voturi “pentru”, 31 de voturi “impotriva” si 8 abtineri.

In urma votului exprimat de senatori, va fi modificat articolul 43 din Codul Fiscal. Astfel, se vor impozita cu 10% veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, pensii, investitii , activitati agricole, premii si alte surse.

Printre initiatorii proiectului de modificare a cotei unice de impozitare s-au numarat Ion Ariton, ministrul Economiei, si Traian Igas, ministrul Internelor.

Proiectul votat de senatori urmeaza sa fie trimis spre dezbatere in Camera Deputatilor, care va avea ultimul cuvant de spus.

Guvernul insa nu este de acord cu aceasta propunere legislativa . "Guvernul a elaborat strategia fiscal-bugetara si elaboreaza bugetul de stat pentru 2011 pe baza cotei de 16%, atat la impozitul pe profit, cat si la impozitul pe venit. Deci noi nu sustinem reducerea cotelor de impozit. Eu sunt convins ca in Camera Deputatilor aceasta initiativa va fi respinsa",a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea