Financiar

#pensii #militari #scadere

Seitan: Pensiile militare mai mici de 3.000 lei nu vor scadea

Ministrul Muncii, Mihai Seitan , a declarat miercuri ca pensiile din armata mai mici de 3.000 lei nu vor scadea, in timp ce pensiile care depasesc acest nivel s-ar putea diminua, dar nu cu 69-70%, asa cum reiese dintr-un document al Ministerului Apararii, informeaza NewsIn.

"Din simularile facute de ministerul Muncii si Casa Nationala de Pensii reiese ca unele pensii ar putea chiar creste, odata cu intrarea in vigoare a legii unitare a pensiilor. In niciun caz pensiile mai mici de 3.000 lei nu vor scadea si cred ca afirmatia ca pensiile militarilor scad cu 69-70% este exagerata. O persoana poate sa primeasca o pensie mai mica cu 10%, iar altele cu 20%, pentru ca aceste scaderi se fac procentual, dar in niciun caz nu putem vorbi de scaderi de pana la 70%", a spus Seitan.

El a infirmat faptul ca ministerul Muncii ar fi facut simulari din care sa reiasa scaderea pensiilor militarilor, sustinand ca "simularile au fost facute de catre experti si nu se pot trage astfel de concluzii in urma acestora".

"Este vorba de acel program utilizat de Casa de Pensii pentru recalibrarea pensiilor din sistemul de aparare", a explicat Seitan.

Potrivit unui document al Ministerului Apararii, obtinut de NewsIn, toate pensiile militarilor vor fi afectate de prevederile viitoarei Legi a sistemului unitar de pensii, cadrele militare urmand sa piarda intre 19 si 69% din pensiile actuale, potrivit simularilor facute de Ministerul Muncii.

"La solicitarea Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin programul informatic asigurat de Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, au fost efectuate simulari pentru determinarea cuantumului pensiei in cazul aplicarii metodei de calcul a pensiilor conform noii legi.

Pentru toate situatiile care au fost analizate, cuantumul pensiilor care a fost obtinut prin aplicarea prevederilor proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice a fost mai mic cu un procentaj cuprins intre 19% si 69% fata de cuantumul pensiilor stabilite conform actualei legislatii.

In consecinta, apreciem ca vor fi afectate toate pensiile aflate in plata, cat si cele ce urmeaza a fi stabilite dupa intrarea in vigoare a noii legi", se arata in documentul MApN, obtinut de NewsIn.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea