Financiar

#dominic bruynseels #bcr #dobanzi #termen lung #companii

Seful BCR: Nu dobanzile bancilor ii omoara pe clienti, ci propriile fundamente

Dobanzile mari percepute de banci nu sunt cauza pentru care esueaza companiile, ci fundamentele lor slabe, este de parere presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane, dominic bruynseels ( foto ). " BCR nu a marit dobanzile cu mai mult de 3 puncte procentuale", a spus Bruynseels, referindu-se la perioada de dupa agravare crizei financiare, cand multe banci de pe piata romaneasca au marit dobanzile solicitate la credite.

In contextul actualei crize , IMM-urile sunt mai vulnerabile decat firmele mari, care dispun de mai mult capital, a aratat seful BCR . "Firmele romanesti trebuie sa produca mai eficient, de calitate si ieftin ca sa reziste. Noi vom sprijini acele companii care arata ca sunt viabile pe termen lung", a precizat Bruynseels, citat de NewsIn.

Pe partea de retail, BCR este dispusa sa ajute clientii care si-au pierdut slujbele, de exemplu, sa-si restructureze imprumuturile, "insa nu pe toti. Vrem sa vedem un efort al clientilor, ca vor sa-si plateasca datoria", a explicat seful BCR.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea