Financiar

#sanctiune #amenda #pensii_private

Seful Allianz-Pensii, sanctionat de CSSPP

Arbitrul pensiilor private l-a sanctionat pe directorul general al Allianz-Tiriac Pensii, Crinu Andanut, cu 5.000 lei pentru ca nu au fost convetite, in termen legal , contributiile aferente lunii noiembrie 2008 la fondul de pensii facultative AZT Moderato, pentru 222 angajati ai SNTGN Transgaz SA, informeaza NewsIn.

"Aceasta masura este insotita de obligatia administratorului de a intreprinde masurile necesare remedierii faptelor constatate. Precizam ca, sanctiunea a fost acordata ca urmare a neindeplinirii, in termenul prevazut de lege, a obligatiei de a converti suma de bani reprezentand contributiile aferente lunii noiembrie 2008, pentru 222 angajati ai SNTGN "Transgaz" SA - Exploatarea Teritoriala Cluj, participanti ai Fondului de pensii facultative AZT Moderato", se arata intr-un comunicat transmis luni de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Prvate ( CSSPP ).

Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii a declarat, pentru NewsIn, ca motivul neconvertirii sumelor a fost unul de ordin tehnic.

"In procesarea acestor plati intampinam anumite greutati, care au dus la necorelarea alocarii banilor. Nu este o greseala personala, este una in calitate de reprezentant si pe care mi-o asum", a explicat Crinu Andanut.

El a adaugat ca banii nu au fost convertiti pentru ca nu au putut fi identificate anumite detalii personale, de alocare.

"Nu s-au identificat sumele si, ca urmare, nu s-au alocat. Era vorba de comunicare pe tot circuitul transmiterii sumelor catre conturi. Acum avem aprobarea CSSPP si le reconvertim, fiind vorba de sume nesemnificative, care sunt in proces de a fi completate", a mai spus Andanut.

Potrivit CSSPP, Allianz-Tiriac Pensii Private are obligatia sa intreprinda masurile necesare pentru ca fiecare dintre participantii prejudiciati sa detina in cont unitatile de fond care li se cuveneau in cazul in care contributiile respective ar fi fost convertite in termenul prevazut de lege, tinand astfel cont si de randamentul aferent acestora.

Diferenta dintre valoarea unitatii de fond de la data efectuarii corectiei si valoarea unitatii de fond de la data de 9 decembrie 2008 va fi suportata de Allianz - Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, se mai arata in comunicatul CSSPP.

De asemenea, administratorul trebuie sa informeze participantii implicati, angajatorul acestora si CSSPP cu privire la indeplinirea obligatiilor cu caracter reparatoriu.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri AZT Moderato si AZT Vivace.

La sfarsitul lunii martie, AZT Moderato avea 26.971 de participanti si active nete de 38,23 milioane lei, iar AZT Vivace avea 17.733 de participanti si active nete de 19,7 milioane lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea