Financiar

#ANRP # dosarele ANRP #avocat Iorgulescu Razvan #despagubiri

Se apropie termenul limita pana la care mai puteti obtine judiciar despagubiri in dosarele ANRP

Se apropie termenul limita pana la care mai puteti obtine judiciar despagubiri in dosarele ANRP- inregistrate la Autoritatea Nationala Pentru Restituirea Proprietatilor-CNCI si nesolutionate inca. Se impune astfel consultarea de urgenta a unui avocat care sa va lamureasca cu privire la prevederile Legii 165/2013, deoarece doar pana la data de 20 noiembrie 2018 mai puteti actiona in judecata ANRP-CNCI pentru obtinerea despagubirilor in dosarele inregistrate anterior datei de 20 mai 2013.

 

Trebuie sa stiti ca daca pana la aceasta data nu actionati in judecata CNCI-ANRP veti fi decazuti din dreptul de a obtine judiciar despagubiri pentru proprietatile dumneavoastra preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist.

 

Domnul Avocat Iorgulescu Razvan informeaza persoanele indreptatite la despagubiri in baza Legii 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in regimul comunist si ale caror dosare de restituire a proprietatilor prin echivalent banesc se afla inregistrate la A.N.R.P- C.N.C.I anterior datei de 20 mai 2013, ca doar pana la data de 20 noiembrie 2018 se mai pot adresa instantelor de judecata pentru a obliga CNCI-ANRP la solutionarea acestora si obtinerea despagubirilor banesti prin exprimarea optiunii de plata in numerar si respectiv convertirea punctelor ANRP.

 

 

Termenul este prevazut de Legea 165/2013 sub sanctiunea decaderii, nerespectarea acestuia conducand deci la imposibilitatea ca persoanele indreptatite la despagubiri sa le mai poata obtine judiciar, astfel cum ne informeza domnul avocat Iorgulescu Razvan.

Dupa data de 20 noiembrie 2018, ANRP-CNCI nu mai poate fi obligata de instanta sa solutioneze dosarele si sa acorde persoanelor indreptatite dreptul la despagubiri.

Practic nu veti mai putea obtine despagubirile pentru proprietatile dumneavoastra preluate abuziv in regimul comunist, veti pierde posibilitatea de a incasa contravaloarea baneasca a acestora.

In opinia domnului avocat Iorgulescu Razvan, atitudinea de pasivitate a CNCI coroborata cu atitudinea de pasivitate a persoanei indreptatite la despagubiri care timp de cel putin 5 ani nu a facut niciun demers judiciar pentru obtinerea despagubirilor, precum si implinirea termenului de decadere, sunt motive suficiente ca CNCI sa refuze pentru totdeauna solutionarea dosarelor pentru care nu s-a facut o actiune in justitie.

Pasivitatea persoanei indreptatite la despagubiri se poate interpreta ca o renuntare la dreptul sau si nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii, subliniaza domnul avocat Iorgulescu Razvan.

Persoanele indreptatite la despagubiri si ale caror dosare au fost inregistrate la CNCI-ANRP dupa data de 20 mai 2013 au un termen de decadere de 6 luni in care se pot adresa instantei de judecata pentru obligarea CNCI la solutionarea acestora, termen ce curge dupa trecerea celor 60 de luni de la data la care li s-au inregistrat dosarele la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Domnul avocat Iorgulescu Razvan este specializat in Legea 165/2013 si Legea 10/2001, avand o experienta practica de peste 15 ani in domeniul revendicarilor imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist sau obtinerea echivalentului valoric pentru imobilele ce nu mai pot sa fie restituite in natura.

Alaturi de experienta vasta in acest domeniu, Cabinetul de avocat Iorgulescu Razvan se mandreste si cu obtinerea succesului in proportie de 100%, in ceea ce priveste demersurile judiciare initiate pana acum impotriva ANRP-CNCI.

Toti clientii Cabinetului de avocat Iorgulescu Razvan si-au obtinut proprietatile preluate abuziv de statul roman sau au incasat despagubiri in numerar in urma deciziilor de plata emise de ANRP prin CNCI ca urmare a litigiilor castigate in instanta.

Pentru mai multe informatii despre modalitatea de a obtine despagubiri banesti in urma solutionarii dosarelor de despagubiri aflate la ANRP, va rugam sa consultati site-ul Cabinetului de avocat Iorgulescu Razvan la sectiunea : ANRP DESPAGUBIRI IN NUMERAR

Cabinetul de avocat Iorgulescu Razvan ofera clientilor servicii juridice in domeniul dreptului civil, revendicari, mosteniri, partaje, contracte civile, daune pentru prejudiciul adus imaginii ori reputatiei, daune pentru fapte ilicite, inclusiv pentru incalcarea de catre autoritatile publice a drepturilor persoanelor privind emiterea actelor administrative (autorizatii) in termenele legale, contencios administrativ si fiscal, executari silite, dreptul familiei, drept contraventional, dreptul muncii, recuperari creante si asociatii de proprietari.

www.avocatiorgulescu.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea