Financiar

# scumpire accize #scumpire carburanti #pret benzina #pret motorina

Scumpiri de la 1 septembrie! Incepem cu bezina si motorina!

Carburantii se scumpesc de la 1 septembrie. Autoritatile sustin ca majorarea pretului carburantilor este nesemnificativa, insa adevarul este altul, mai ales ca fiecare scumpire a benzinei si motorinei a dus si la alte majorari de pret.

Un litru de carburant ar urmă să se scumpească cu 45 de bani, deci va depăși 5 lei. Astfel că pentru un plin de 50 de litri, de exemplu, vom da în plus 22,4 lei la benzinărie.

Călin Popescu Tăriceanu susține însă că nici vorba că această creștere să se simtă în buzunarele românilor. Ministerul de Finanțe și companiile petroliere ar fi căzut de acord să nu crească prețul la pompă. “O mică majorare a accizei care va avea un impact nesemnificativ”.

 

George Vulcănescu, analist economic, citat de stirileprotev.ro, are insa o alta parere. “45 de bani înseamnă aproximativ 10% al actualului preț la un litru la stația de benzină. Asta este foarte mult. Antrenează o cascadă de alte scumpiri. Practic, sunt date la o parte realitățile. Realitatea este că nu sunt bani la buget.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea