Financiar

#fmi #guvern #imprumut #scrisoare de intentie #ratificare

Scrisoarea de intentie catre FMI intra miercuri in dezbaterea Guvernului

Scrisoarea de catre FMI in vederea obtinerii unui imprumut va intra in dezbaterea Guvernului miercuri, a anuntat luni premierul Emil Boc. Acesta a refuzat sa dea detalii despre conditiile FMI, spunand ca vor fi cunoscute insa in curand.

"Deocamdata termenii concreti nu vor putea fi facuti cunoscuti pana cand forma semnata si ratificata de ambele parti nu va fi oficiala", a precizat premierul.

Principiile care vor fi cuprinse in scrisoare vor viza problematica fiscala, cea a fondurilor structurale si segmentul financiar-bancar, potrivit NewsIn.

"Conditiile unui acord sunt negociate, punct cu punct, de si de reprezentantii FMI. Negocierile se finalizeaza cu scrisoarea de intentie si memorandumul de politici economice, care sunt semnate de catre autoritatile romane . De altfel, aceasta este procedura standard, aplicata de FMI in toate negocierile similare cu alte state", a explicat pentru NewsIn consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru .

Premierul Emil Boc sustine ca discutiile de pana aum  vor duce la "cea mai buna forma de acord pe care o putea avea Romania intr-un acord cu FMI"...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea