Financiar

Salariul mediu net, in februarie, a scazut cu 66 de lei, ajungand la 1.134 de lei

In ianuarie salariile au fost mai mari datorita acordarii celui de- al 13-lea salariu . Salariul in activitatile din hoteluri si restaurante , 660 lei.

Salariul mediu net a fost, in luna februarie, de 1.134 de lei, in scadere cu 66 de lei fata de luna precedenta, scaderile cele mai importante inregistrandu-se in invatamant (cu 22,6%) si administratia publica (cu 18%), iar cea mai importanta crestere avand loc in fabricarea produselor din tutun , informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Valoarea salariului mediu brut, in luna februarie, a fost de 1.543 de lei, cu 5,7% mai mic fata de luna precedenta, iar castigul net a fost cu 5,5% mai mic decat in ianuarie, ajungand la 1.134 de lei. Potrivit statisticii, salariile din luna ianuarie au fost mai mari decat in februarie, datorita acordarii celui de-al 13-lea salariu sau a primelor de sarbatori. Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in activitatile de intermedieri financiare (2.901 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (660 lei).

Continuarea in Curierul National


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea