Financiar

#ins #salariu mediu #salariu

Salariul mediu net a crescut in iulie pana la 1.390 lei

Salariul mediu net a crescut in iulie cu 0,8% fata de luna precedenta si a ajuns la 1.390 lei (330 euro), potrivit Institutului National de Statistica. Cresterea s-a datorat, in principal, acordarii unor prime de vacanta si a altor drepturi salariale suplimentare si realizarii unor productii mai mari.

In iunie, castigul salarial mediu net a fost de 1.379 lei, cu 1,7% mai mare decat in mai. Cei mai bine platiti romani au fost in iulie salariatii din transporturi aeriene (3.400 lei, 806 euro), iar cei mai slab platiti, cei din industria de prelucrare a lemnului (807 lei, 191 euro).

In cea de-a saptea luna a anului 2009 salariul mediu net a crescut cu 17,5% in domeniul fabricarii produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului, si intre 11% si 16% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, respectiv in activitatile de servicii anexe extractiei.

Scaderi s-au produs in activitatile de intermedieri financiare - cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii - unde castigul salarial mediu net a fost in iulie cu 14,8% mai mic decat in iunie, pe fondul restrangerii activitatii sau a acordarii de sume din profitul net si premii ocazionale in luna precedenta.

Diminuari mai modeste, cuprinse intre 3% si 7%, au avut loc in fabricarea bauturilor, fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, tiparirea si reproducerea pe suporturi a inregistrarilor, invatamant, alte activitati industriale, activitati de editare , sanatate si asistenta sociala .

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea