Financiar

#crestere salarii mici #majorare salarii bugetari #marius lazar muncii

Salariile mici ale bugetarilor pot creste cu pana la 10% in 2009

Salariile mici ar putea creste cu cel mult 10% in 2009, iar salariile mari vor creste intr-o proportie mai mica, astfel incat, media cresterii salariilor bugetare sa nu depaseasca rata inflatiei, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Muncii Marius Lazar.

Guvernul ia in calcul o inflatie medie de circa 5% pentru 2009. "Salariile mici trebuie sa creasca in acest an, pentru reducerea diferentei care exista acum in sistemul bugetar intre cele mai mici si cele mai mari salariile obtinute.

Cresterea salariilor mici trebuie sa tina, insa, cont de actuala situatie economica , si sa fie mai mica de 10%", a precizat Lazar. El a adaugat ca, la intalnirea care va avea loc marti la Ministerul Finantelor, va propune unele masuri pentru sprijinirea angajatorilor, astfel incat sa fie conservate cat mai multe locuri de munca.

Totodata, el a precizat ca Ministerul Muncii va propune unele masuri pentru atragerea fondurilor europene necesare recalificarii persoanelor disponibilizate si unele masuri pentru cofinantarea acestor programe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea