Financiar

#conditii de munca #salariati #bcr #angajati #greva japoneza

Salariatii BCR intra in greva japoneza din cauza conditiilor dificile de munca

Salariatii Bancii Comerciale Romane (BCR) afiliati la Federatia Sindicatelor Independente declanseaza de azi euro .

Salariatii Bancii Comerciale Romane (BCR) afiliati la Federatia Sindicatelor Independente (FSI) din BCR vor protesta la locul de munca, de azi pana vineri, din cauza modificarii programului de lucru, a planului de concedieri si a inegalitatilor salariale, a declarat un lider sindical , citat de NewsIn. „Aceasta prima forma de protest presupune purtarea unor insemne specifice menite sa reflecte starea de nemultumire a salariatilor fata de tot ceea ce se intampla la nivelul BCR, fata de modalitatea in care patronatul intelege sa respecte drepturile legale ale acestora si fata de modul in care intelege BCR sa asigure un parteneriat cu salariantii reperezentati prin organizatia sindicala reprezentativa“, a declarat Ciprian Ionescu, presedintele Federatiei Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana .

Potrivit acestuia, dialogul cu reprezentantii BCR este, in continuare, deschis in masura in care se finalizeaza cu solutii la solicitarile si nemultumirile salariatilor. Sindicalistii sustin ca angajatii BCR sunt nemultumiti de programul de lucru pentru unitatile teritoriale (retail si corporate), stabilite fara a se avea in vedere si punctul de vedere al personalului.

Totodata, salariatii se plang si de orele suplimentare care ii „priveaza de viata sociala si familiala“ si nu le permite odihna suficienta. O alta nemultumire vizeaza concedierea colectiva, care va afecta semnificativ activitatea in unitatile teritoriale ale bancii si vor creste sarcinile de serviciu catre salariatii care vor ramane in banca.

Si tintele la nivel de banca, stabilite fara consultare, sporeste stresul angajatilor, mai atentioneaza sindicalistii. Pe parcursul grevei, activitatea cu clientii nu va fi afectata, spun sindicalistii, singurul aspect al protestului fiind banderola alba de pe bratul salariatilor bancii. BCR a inregistrat, anul trecut un profit net de 276,5 milioane euro, in urcare cu 22% fata de 2006. Iar, pe primul semestru din 2008, reprezentantii companiei au anuntat cresterea profitului cu 64%, ajungand la 206,6 milioane de euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea