Financiar

#euro #moneda euro #ianuarie 2019 #trecerea la euro

S-a hotarat! Din ianuarie 2019 vom putea plati cu euro!

Guvernul a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data pentru aderarea Romaniei la zona euro! Acesta ar urma sa fie momentul adoptarii monedei unice si in tara noastra.

Incepand cu aceasta data, atat salariile romanilor, cat si imprumuturile, dar si costurile de zi cu zi vor fi platite in euro.

Un avantaj il prezinta faptul ca nu va mai exista notiunea de "valuta". Accesul la zona euro va duce la stabilitatea preturilor si, implicit, la reducerea dobanzilor, iar acest lucru prezinta inca un avantaj, atat pentru guvern, cat si pentru consumatori sau firme.

Insa pana la atingerea acestui deziderat mai sunt cativa ani. "Adoptarea euro in 2019 nu este in afara realitatii, dar necesita consens politic si evaluarea consecintelor", este de parere Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. In opinia sa, Romania are nevoie si de apropierea nivelului de dezvoltare de cel din tarile membre ale zonei euro.

Sursa foto: noiprieteni.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea