Financiar

#taxa poluare auto #taxa auto #rovana plumb #taxa poluare

Rovana Plumb: Noua forma a taxei auto va intra in vigoare in ianuarie 2013

Rovana Plumb, ministrul Mediului si Padurilor, a declarat, luni, ca noua forma a taxei auto va intra in vigoare, in mod cert, incepand cu ianuarie 2013.

Ministrul propune ca banii incasati sa fie redirectionati catre Administratia Fondului pentru Mediu, care ii va utiliza pentru dezvoltarea unor "programe investitionale verzi".

Rovana Plumb spune ca taxa auto, in noua sa forma, va fi luata in calcul in bugetul pentru 2013. Taxa urmeaza sa functioneze pe principiul "Poluatorul plateste".

"Vrem sa limitam o poluare mai mare in urma achizitionarii masinilor care polueaza, dar, in acelasi timp, trebuie sa tinem cont si de puterea de cumparare. Dorim ca un numar cat mai mare de romani sa achizitioneze masini noi, cu o poluare redusa", a subliniat ministrul Mediului.

In ceea ce priveste cele 400 de milioane de euro, incasate ilegal de catre stat, ele urmeaza sa fie restituite de la buget catre cei care au cerut acest lucru.

Sursa foto: ziarulactualitatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea