Financiar

#rompetrol #benzina #pret benzina #scumpire benzina

Rompetrol a scumpit din nou benzina

Pretul benzinei la pompele Rompetrol a crescut marti cu 14 bani pe litru, ca urmare a evolutiei cotatiilor internationale la produsele petroliere, cel mai scump sortiment ajungand la valoarea-record de 6,58 lei pe litru.

Benzina Alto 101 are un pret de referinta de 6,58 de lei pe litru, iar sortimentul popular, Efix benzina, are un pret de 5,94 lei pe litru.

"Pe fondul evolutiei recente a cotatiilor internationale la benzina si motorina, grupul Rompetrol este nevoit sa mareasca pretul la benzina cu 0,14 Ron / litru, TVA inclus. Aceasta crestere a pretului este, de fapt, o masura de corelare a pretului benzinei practicat de companie, cu evolutia din ultima perioada a cotatiei la benzina. In ultimile 30 de zile, cotatia internationala a benzinei a crescut cu 40,7 USD/tona fata de media ultimilor 30 de zile, iar cea a motorinei a scazut cu 19,9USD/tona fata de aceeasi perioada", argumenteaza reprezentantii Rompetrol.

De exemplu, in data de 8 aprilie 2012, cotatia internationalaa a benzinei a fost de 1.190 dolari pe tona, iar a motorinei de 1.021 dolari pe tona. Desi diferenta de cotatie a ajuns la 169 dolari/tona pentru benzina, preturile practicate la pompa de Rompetrol erau mai mici la benzina decat la motorina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea