Financiar

#polite de asigurare #scumpirea asigurarilor #criza economica #rentabilitate #suspendarea activitatii

Romanii renunta la asigurari

Criza economica loveste si domeniul asigurarilor. Unele societati din domeniul intermedierilor si-au suspendat activitatea.

Populatia renunta la unele polite, pentru ca acestea nu mai sunt rentabile. Luna aceasta, patru societati de intermediere de asigurari au solicitat suspendarea activitatii, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), iar una a cerut retragerea autorizatiei, relateaza Gardianul.

Desi reprezentantii CSA spun ca nu este o tendinta a pietei, totusi admit ca temerile referitoare la criza economica le vor crea mari probleme in acest an. Efecte se vad si la unele polite, cum ar fi cele privind asigurarea de viata.

"La politele generale nu se renunta, pentru ca oamenii vor sa-si protejeze bunurile. In cazul asigurarilor de viata, sunt persoane care prefera sa recupereze banii, pentru a depasi mai usor perioada de criza", a declarat pentru Gardianul Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

In plus, vanzarea de polite de asigurari auto este afectata, din cauza reducerii drastice a vanzarilor de autovehicule. "Ne intoarcem in acest an la nivelul anului 2006", a spus Mihai Tecau, presedintele BCR Asigurari .

In tot acest context, exista si un factor pozitiv, acela ca societatile vor acorda o atentie sporita actualilor clienti, in conditiile diminuarii masei potentiale de asigurati, dar si unul negativ: scumpirea asigurarilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea