Financiar

#amenintare #somaj #dobanda #economie

Romanii economisesc bani, atrasi de dobanzile mari

In contextul crizei financiare, amenintati de somaj, de reducerea salariilor si atrasi de dobanzile mari, romanii incep sa puna bani deoparte.

Dupa luni bune, in care economiile au fost aproape la pamant, bancile au atras in conturi tot mai multi bani de la populatie , anunta Realitatea Tv. Ultimele date ale bancii centrale arata ca anul trecut, bancile au atras de la populatie 38 de miliarde de euro, iar in luna decembrie 2008, volumul depozitelor a crescut cu 6,6 procente , fata de luna anterioara.

Datele BNR arata ca economiile in moneda nationala ale populatiei au crescut in decembrie cu 3,3 la suta, iar cele in valuta cu 6,4%. Asta, dupa ce, in octombrie 2008 , depozitele populatiei scazusera cu peste 3 procente. Nu doar cetatenii economisesc ci si firmele.

Potrivit bancii centrale, depozitele in lei ale firmelor au crescut la sfarsitul anului, fata de luna noiembrie, cu aproape 11 la suta, iar cele in valuta cu 7 procente. Specialistii pun aceasta crestere pe seama dobanzilor atractive oferite de banci. La depozitele in lei, dobanzile ajung pana la 15%, iar la cele in valuta, la 8% pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea