Financiar

Romanii contribuie doar cu banii statului la pensia facultativa

Contributia medie a celor peste 120.000 de participanti la fondurile de pensii private facultative (pilonul III) a fost anul acesta de 16,2 euro pe luna, adica de 195 de euro pe an, incadrandu-se perfect in limita de deductibilitate fiscala de 200 de euro pe an, potrivit unei analize realizate de portalul specializat www.pensiileprivate.ro, pe baza datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private ( CSSPP ).

Cu alte cuvinte, romanii isi limiteaza economiile in sistemul de pensii facultative (pilonul III) la plafonul de deductibilitate fiscala, netinand cont de cresterea veniturilor sau de necesarul real de economisire pentru o pensie decenta.

Conform legislatiei in vigoare, contributiile la sistemul de pensii facultative sunt deductibile fiscal in limita a 200 de euro pe an atat pentru participantii individuali, cat si pentru angajatorii care platesc contributiile in beneficiul salariatilor proprii.

In situatia in care atat angajatul, cat si angajatorul contribuie, limita de deductibilitate se cumuleaza si ajunge la 400 de euro pe an.

continuarea in C

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea