Financiar

#romani diaspora #fisc roman #romani #fisc #impozit

Romanii care lucreaza in strainatate, impozitati de doua ori

Romanii care muncesc in strainatate vor fi impozitati de doua ori. Pentru a evita sa plateasca bani statului, romanii trebuie sa-si declare veniturile la Fisc, in Romania. In aceasta situatie intra romanii care nu au renuntat la rezidenta fiscala din Romania, inainte de a pleca din tara.

Astfel, romanii care lucreaza la negru, fara acte, dar si celor care obtin venituri in afara salariilor, peste hotare pot plati mai multe impozite. Statul roman are dreptul de a impozita veniturile obtinute din dividende, dobanzi sau din activitati independente, chiar daca acesti bani au fost facuti in strainatate.

"Atata timp cat persoanele respective din strainatate isi pastreaza rezidenta fiscala si-si declara apartenenta la o gospodarie, atunci acele categorii de venituri care sunt impozitate si in Romania vor fi impozitate chiar daca sunt sunt obtinute din strainatate", declara Adrian Benta, Specialist Fiscal, pentru stirileprotv.ro. "Daca sunt un PFA si lucrez in Franta, dar pastrez rezidenta fiscala in Romania, atunci veniturile acelui PFA se cumuleaza cu veniturile celorlalti din gospodarie si vor intra in declaratia de venit global", adauga aceasta.

2,5 milioane de romani au rezidenta legala in state ale Uniunii Europene. Aceasta este statistica oficiala. In realitate, sunt 4,4 milioane de romani peste hotare, iar unii dintre ei lucreaza la negru.

Incepand din luna mai, 2019, romanii vor fi obligati sa faca o declaratie de patrimoniu, prin care sa spuna Fiscului ce avere au, pe gospodarie. Astfel, autoritatile romane doresc sa scoata la iveala averile nedeclarate si veniturile care nu au fost impozitate, spun specialistii.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea