Financiar

Romanii au parte de oferte imobiliare eronate

Piata anunturilor le prezinta romanilor oferte gresite sau expirate. Aceasta este concluzia la care a ajuns portalul de oferte o monitorizare a anunturilor imobiliare publicate in ziare si pe internet.

Analiza a cuprins anunturi din toate categoriile pietei imobiliare : , case si vile, terenuri, publicate in medii diferite, respectiv oferte publicate pe portaluri de anunturi generale sau imobiliare dar si in ziare de mica publicitate . Criteriile luate in considerare au fost urmatoarele: valabilitatea ofertelor, pretul ofertelor si suprafata proprietatilor.

Concluzia acestei monitorizari a fost aceea ca potentialii cumparatori sunt pusi de multe ori in fata unor oferte imobiliare care au expirat deja sau nu reflecta realitatea iar problemele cel mai des intalnite sunt cele legate de trecerea unor preturi de vanzare sau inchiriere eronate, dar si neglijarea suprafetei locuibile a imobilului.

Aceste lipsuri si greseli in anunturile publicate au un efect negativ asupra posibililor clienti, dupa cum considera analistii din cadrul pietei imobiliare. Publicarea unor astfel de anunturi are un efect negativ asupra increderii celor care ar putea deveni cumparatori si implicit asupra tranzactiilor. “Increderea clientului are un rol decisiv in finalizarea tranzactiilor. Ori, pentru a castiga aceasta incredere este imperativ ca agentiile imobiliare sa prezinte oferte reale, cu informatii de calitate”, a subliniat Adrian Erimescu, manager general al sa gireze pentru un numar restrans de oferte imobiliare, despre care sa aiba informatii actuale si de calitate.

Astfel, pentru ca o oferta imobiliara sa fie inclusa in categoria “Ofertelor Garantate” ar trebui sa indeplineasca o serie de criterii generale, respectiv sa fie valabila, sa aiba cel putin o imagine de prezentare si sa specifice pretul real pentru fiecare tip de tranzactie, dar si niste criterii specifice, in sensul precizarii suprafatei, numarului de camere, a gradului de confort sau a compartimentarii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea