Financiar

#comert online #card de credit #clienti

Romanii au cumparat online cu cardul cu 70% mai mult in primul trimestru

Volumul tranzactiilor online cu card bancar din Romania s-a ridicat la 31,85 de milioane de euro, in primul trimestru din 2010, fiind cu 70% mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor furnizate de Romcard. Potrivit unui comunicat al Gecad ePayment , in acest interval s-au procesat peste 600.000 de tranzactii .

Din totalul tranzactiilor, 575.000 au fost procesate prin platforma ePayment.

Valoarea medie a unei tranzactii a fost insa de 52 de euro, mai mica fata de perioada similara a anului trecut de 52 de euro, cand se ridica la 77 de euro. Aceasta valoare este explicata, pe de o parte, de intrarea unor noi jucatori cu produse si servicii cu valori mai mici, dar si de faptul ca majoritatea firmelor si magazinelor online au oferit promotii , precizeaza comunicatul Gecad.

In primul trimestru, cel mai bine s-au vandut online produsele din categoriile telecom, turism, servicii, plata utilitatilor , etail (retail electronic, n.r.) si divertisment.

Cea mai spectaculoasa crestere a numarului de tranzactii s-a inregistrat in domeniul turismului, care a avansat cu 270% fata de anul trecut.

O evolutie buna au inregistrat si domeniile telecom, si divertisment unde, comparativ cu anul trecut, numarul tranzactiilor a crescut cu 230%, 178% si respectiv 160%. Cresterile inregistrate in aceste domenii indica faptul ca utilizatorii s-au obisnuit sa plateasca online cu cardul pentru cheltuielile recurente, dar si pentru achizitiile noi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea