Financiar

#criza #constructie #roman

Romanii au continuat sa isi construiasca locuinte

Criza financiara nu descurajeaza romanii sa isi construiasca locuinte. Mai mult, ieftinirea materialelor de constructii reprezinta un prilej tocmai bun pentru astfel de investitii, arata evolutia vanzarilor de acoperisuri . Ruukki Romania, filiala locala a producatorului finlandez de materiale din otel Rautaruukki, a raportat in primul semestru o crestere de 30% a vanzarilor de tigle metalice comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita, in principal, ieftinirii materialelor de constructii pe pietele externe.

Desi efectele crizei financiare se resimt serios in economie, prin contractarea pietelor si scaderea consumului, exista companii care au reusit sa sfideze perioada critica si sa inregistreze incasari chiar mai mari decat in anii precedenti. Astfel, producatorul finlandez de materiale din otel Rautaruukki, a realizat vanzari in crestere de 30%, la tigla metalica , in primul semestru al anului comparativ cu aceeasi perioada din 2008, spun reprezentantii Ruukki din Romania.

Potrivit directorului de marketing al companiei, cresterea neasteptata, in contextul in care sectorul constructiilor este afectat serios inca de la inceputul anului, se datoreaza ieftinirii materialelor de constructii pe pietele externe.


"In Moldova si in Bucuresti se construiesc in continuare locuinte individuale, dar si proiecte rezidentiale si am inregistrat o crestere de 30% pentru tiglele metalice. De la Focsani la Suceava se construiesc foarte multe case individuale, pentru ca oamenii si-au dat seama ca datorita crizei pot sa construiasca mai ieftin", a declarat pentru Ziarul Financiar Madalina Dumitru, directorul de marketing al Ruukki Romania.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea