Financiar

#alimente #ambalaje alimente #alimente gunoi

Romanii arunca la gunoi 100 de kilograme de alimente

Desi sondajele arata ca una dintre marile nemultumiri ale romanilor este traiul scazut, statisticile recente demonstreaza ca romanii fac risipa cand vine vorba de mancare. Potrivit ultimelor sondaje, un roman arunca la gunoi 100 de kilograme de alimente anual. Desi aceasta cifra pare destul de mare, se pare ca aceasta cantitate este la aproape jumatate fata de media europeana.


Potrivit rezultatelor sondajelor, romanii au declarat ca arunca la gunoi 20% din alimentele cumparate. De asemenea, acestia au recunoscut ca 15% din aceste alimente nici nu au apucat sa fie scoase din ambalaj, expirarea termenului de valabilitate fiind una dintre cauzele care i-au impins sa le arunce la gunoi.

Asadar, cantitatea totala de alimente pe care un roman o arunca la gunoi pe parcursul unui an se ridica la 100 de kilograme, iar acest lucru se intampla din cauza faptului ca nu reusim sa cumparam doar produsele de care avem nevoie. Media europeana a alimentelor aruncate la gunoi este insa de 180 de kilograme pe an.

Sursa foto: retailers.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea