Financiar

#banca mondiala #romania #imprumut #bani

Romania va primi inca 300 de milioane de euro de la Banca Mondiala

Banca Mondiala a aprobat, joi, eliberarea pentru Romania a unui nou  imprumut.

Este vorba despre cel al doilea imprumut pentru tara noastra, in valoare de 300 de milioane de euro, in cadrul Programului de Imprumut pentru Dezvoltare (DPL).

Initial, imprumutul de la Banca Mondiala era programat pentru prima parte a lui 2010, insa el a fost amanat de mai multe ori deoarece masurile agreate pentru aprobarea aceste finantari nu au fost indeplinite.

"Banii vor merge la Ministerul Finantelor Publice , ca suport bugetar. Conform procedurii, dupa aprobarea de catre Board-ul BM, acordul de imprumut urmeaza sa fie ratificat de catre partea romana, ceea ce se va petrece in cel mai scurt timp", a declarat Catalin Pauna , economistul sef al Biroului de la Bucuresti al BM.

Imprumutul este acordat Romaniei pentru '"consolidarea finantelor publice prin reforma procesului bugetar, pentru adoptarea legislatiei privind reforma salarizarii si a pensiilor, a unor masuri in domeniile asistentei sociale si sanatatii, precum si pentru realizarea reformei sectorului financiar unde, intre altele, a trebuit sa fie adoptata legea independentei reglementatorilor financiari", a mai afirmat Catalin Pauna.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea