Financiar

#autostrada #radu berceanu #audit

Romania va primi 200 milioane de euro pentru transporturi, in 2009

Romania va primi in in acest an circa 200 milioane de euro din Programul Operational de Transport - POST, suma relativ mica fiind cauzata de intarzierea auditarii autoritatilor de management pentru proiectele europene, a anuntat miercuri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu . Acesta a mai spus, potrivit Agerpres, ca tara noastra va trebui sa-si calculeze bine pasii, mai ales ca fondurile europene alocate pentru aceste proiecte trebuie asigurate de Romania si ulterior decontate.

"Romania va trebui sa-ai calculeze bine pasii, mai ales ca fondurile europene alocate pentru aceste proiecte, in proportie de 85%, trebuie asigurate de Romania si ulterior decontate", a declarat Radu Berceanu.

Ministrul Transportului declara la sfarsitul lunii mai ca mai multe proiecte, in valoare de 2,3 miliarde euro, se afla in diverse stadii de proiectare .

"Proiecte de 2,3 miliarde de euro sunt in diverse stadii si dorim sa le acceleram, astfel incat sa fie aprobate repede de Comisia Europeana. Pana la sfarsitul lui august vor fi trimise la Uniunea Europeana in stadiul de aprobare , iar pana la sfarsitul anului speram sa mai avem aprobate alte proiecte si sumele de la bugetul de stat necesare cofinantarii”, a spus ministrul.

In 2009 vor fi trimise spre aprobare proiectele pentru autostrazile Nadlac – Arad, Orastie – Sibiu, Arad – Timisoara si Lugoj - Deva...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea