Financiar

#agricultura #ce #apia #fermieri #amenzi #penalizari

Romania va plati penalizari de 70 milioane de euro pentru intarzierea platilor catre fermieri

Ministerul Agriculturii ar putea plati penalizari de aproximativ 70 de milioane de euro, adica 3,5% din bugetul care i-a fost alocat, catre Comisia Europeana, din cauza intarzierilor de plata aferente anului 2007, a declarat daniel constantin ( foto ), noul director general al Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA).

"In momentul preluarii mandatului, am primit de la Comisia Europeana avertismente din cauza intarzierii platilor facute anul trecut pentru 2007. Prima penalizare este de 8,4 milioane de euro si se aplica pentru platile care s-au facut dupa 30 iunie 2008. Ne asteptam insa la sume mult mai mari, de pana la 70 de milioane de euro, mai ales ca pentru platile efectuate dupa 15 octombrie penalizarile sunt de 100%", a explicat Constantin, citat de Ziarul Financiar.

El a mentionat ca va incerca sa negocieze nivelul amenzilor, astfel incat acesta sa fie cat mai mic. Banii vor fi platiti in totalitate de stat.

Totodata, ministrul agriculturii , Ilie Sarbu, a precizat ca 60 de directori ai Agentiei au fost demisi pentru ca nu a fost respectat termenul de 15 martie, cand trebuia inceputa acordarea subventiilor pentru 2008.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea