Financiar

#romania #fmi #acord fmi

Romania va incheia un nou acord cu FMI

Romania va incheia un nou acord cu FMI pentru "inca un an sau doi", a anuntat, joi, presedintele Traian Basescu, la inceputul intalnirii cu delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale.

Seful statului a precizat ca decizia a fost luata in urma consultarilor cu premierul Victor Ponta si cu guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

"Cred ca acesta este momentul potrivit sa analizam acordul existent si sa privim si la cateva elemente ale viitorului acord. Asa cum am discutat cu premierul si cu guvernatorul BNR, am decis sa avem un nou acord cu FMI pentru inca un an sau doi" , a declarat Traian Basescu.

Presedintele a mai spus ca Executivul a trimis Comisiei Europene un punct de vedere in legatura cu programele pentru absorbtia fondurilor europene in perioada 2014-2020, iar reactia celor de la Bruxelles a fost "destul de neplacuta".

Basescu sustine ca, impreuna cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, trebuie stabilita o strategie pe termen mediu care sa asigure cresterea economica a Romaniei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea