Financiar

Romania trebuie sa aiba "rabdare" cu adoptarea euro

Romania nu trebuie sa se grabeasca sa adopte moneda unica europeana, in conditiile in care inflatia se mentine, in prezent, la niveluri ridicate, ci trebuie sa aiba rabdare pentru a putea atinge nivelurile impuse de sustenabilitate si volatilitate a cursului de schimb, a spus marti presedintele BCR.

"Romania nu ar trebui sa se grabeasca prea tare. E foarte bine ca exista loc de volatilitate in acest moment, rata de schimb putand fi controlata mai usor asa. Pentru o economie precum cea a Romaniei, unde indicele inflatiei e influentat de o serie de factori, astfel incat sustenabilitatea si absenta volatilitatii e greu de atins, sfatul meu ar fi: rabdare", a spus presedintele executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), Manfred Wimmer, prezent la un seminar despre economia Romaniei dupa aderarea la Uniunea Europeana, organizat la Bruxelles si transmis de The Money Channel.

Guvernul si Banca Nationala a Romaniei (BNR) si-au asumat obiectivul de aderare la zona euro in 2014, dar pentru acest lucru, Romania trebuie sa indeplineasca o serie de conditii legate de rata inflatiei, rata dobanzilor in lei pe termen lung, variatia cursului de schimb si ponderea deficitului bugetar si a celui guvernamental in produsul intern brut al tarii.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea