Financiar

#nabucco #south stream #romania

Romania s-ar putea implica si in South Stream, dupa Nabucco

Romania ramane deschisa si altor proiecte energetice in afara de Nabucco , autoritatile romane luand in considerare o eventuala participare la concurentul ruso-italian South Stream , a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu. Acesta a precizat ca Romania nu va respinge niciun alt proiect european important, daca va primi oferte oficiale, proiecte prin care tara noastra isi va putea consolida securitatea energetica pe termen lung.

Dupa semnarea acordului de participare la proiectul Nabucco , Romania este interesata sa se implice si in alte proiecte importante pe energie, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu la RFI, citeaza Mediafax. Potrivit acestuia, Guvernul va raspunde pozitiv in cazul in care va primi o oferta oficiala de participare la concurentul ruso-italian South Stream, desi, in prezent, Nabucco ramane 'prioritatea zero' pentru Romania.

"Prioritatea zero pentru Romania o reprezinta proiectul Nabucco si va dau si argumentele. Proiectul Nabucco este cel care pentru garantarea securitatii energetice a Romaniei rezolva cele doua mari probleme si anume diversificarea atat a rutelor, cat si a surselor de aprovizionare , ceea ce va duce in mod implicit la asigurarea securitatii energetice", spune Videanu.

In paralel cu proiectul Nabucco, Romania nu respinge niciun alt proiect care sa consolideze securitatea energetica a Romaniei.

"Specific, pentru South Stream, Romania nu a primit deocamdata niciun fel de invitatie oficiala de a participa la acest proiect. Este ca si cum am spune ca eu ma autoinvit la cineva acasa, sa ma pun la masa", precizeaza ministrul Economiei.

La randul sau, premierul Emil Boc declarase inaintea semnarii acordului pentru Nabucco, in Turcia, ca Romania se poate implica in toate proiectele energetice europene.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea