Financiar

#economie #recesiune #criza #romania

Romania risca sa ramana in criza si dupa sfarsitul recesiunii globale

Lipsa de organizare a statului, pe langa efectele urate ale crizei, va 'reusi' sa alunge investitorii straini, lucru care va duce inevitabil la prelungirea situatiei critice de pe piata economica romaneasca, au avertizat analistii economici in cadrul Conferintei Anuale a Doctoranzilor in Stiinte Economice . "Pana nu se reorganizeaza fundamentele economiei, nu numai reducand cheltuielile statului, ci si in cadrul mediului de afaceri care trebuie sa permita intreprinzatorilor straini si romani sa produca in tara, nu se va schimba nimic", a atras atentia Emanuel Odobescu, directorul general adjunct al Piraeus Bank .

Romania risca sa ramana in criza si dupa ce aceasta se va sfarsi, a atras atentia Emanuel Odobescu, directorul general adjunct al Piraeus Bank, adaugand ca dezvoltarea economiei din ultimii zece ani s-a datorat in principal investitiilor straine.

Statul ar trebui sa-si reduca cheltuielile, iar fundamentele economiei ar trebui reorganizate pentru a nu risca sa pierdem investitorii straini, au sfatuit reprezentantii economici, scrie ZF.

AOAR : Statul costa tot mai mult si apasa pe companii

Statul cheltuieste prea mult pentru intretinerea functionarilor publici si, inainte de a isi permite sa faca acest lucru, ar trebui sa se intrebe si cati muncitori exista care sa sustina salariile functionarilor, a declarat Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

"Daca structurile actuale continua, economia se va prabusi sub greutatea statului", a spus Parvan.

La randul sau, Emanuel Odobescu a spus ca acesta este numai un pas in repornirea economiei si ca o masura singulara nu poate duce la rezultate.

"Pana nu se reorganizeaza fundamentele economiei, nu numai reducand cheltuielile statului, ci si in cadrul mediului de afaceri care trebuie sa permita intreprinzatorilor straini si romani sa produca in tara, nu se va schimba nimic. Riscam sa se termine criza globala si noi sa ramanem tot in criza", a atras atentia Odobescu...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea