Financiar

#creiza #economie #finante #romania

Romania, pe buza prapastiei

Criza mondiala se apropie cu pasi repezi de buzunarul romanilor. Cui ii pasa? Sigur nu politicienilor nostri.

In frunte cu Traian Basescu , toti se incaiera acum, in prag de alegeri, ceea ce nu face decat sa amplifice problema, creand impresia unei crize politice, pe langa cea financiara care ne pandeste deja.

Criza bate la usa

Mii de romani si-au pierdut deja locul de munca sau au aflat ca vor fi disponibilizati. Uzina Dacia de la Mioveni, fabrica Ford de la Craiova sau combinatul ArcelorMittal de la Galati se inchid temporar sau isi trimit lucratorii in somaj tehnic. Aceeasi soarta o au si angajatii de la Mechel Targoviste , Combinatul de la Hunedoara sau Laminorul Braila.

Pana la sfarsitul acestui an vor fi dati afara 29.000 de salariati romani, a anuntat insasi ministresa Muncii, Mariana Campeanu .

Dupa ce agentiile Standard & Poor's si Fitch ne-au scazut ratingurile si au retrogradat Romania si Bucurestiul, urmeaza o crestere automata a dobanzilor. Creditele se scumpesc de la o zi la alta, iar visul unei case pare din ce in ce mai indepartat pentru majoritatea tinerilor.

Continuarea in Ziare.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea