Financiar

Romania ocupa locul 4 in Europa la stocul de centre comerciale noi

Romania ocupa locul IV in Europa la stocul de centre comerciale noi ce urmeaza a fi date in folosinta pana anul viitor, arata datele unui studiu efectuat de Cushman & Wakefield. Fata de stocul actual de 910.000 de metri patrati de spatii comerciale , proiectele anuntate pana in 2009 vor insuma o suprafata de peste 1,8 milioane de metri patrati.

Expansiunea puternica a retailului modern a facut ca Romania sa depaseasc aproape toate tarile din regiune, dar si state dezvoltate din vestul Europei. In clasamentul european, Romania este depasita doar de Rusia, cu 3,2 milioane metri patrati de centre comerciale noi, Ucraina cu 2,8 milioane si Spania cu 1,9 milioane metri patrati.

Potrivit expertilor Cushman & Wakefield, motivul pentru care Romania este atat de atractiva pentru dezvoltatorii internationali de centre comerciale este reprezentat de stocul extrem de redus de spatii comerciale moderne date in folosinta.

Astfel, daca media din Uniunea Europeana este de peste 195 metri patrati la mia de locuitori, in Romania avem doar 40,9 metri patrati, urmand sa ajunga insa la o medie de 127 de metri patrati in 2010.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea